Annons

Lammburgare med aubergine

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Lammburgare med aubergine

Ingredienser

Auberginer

2 st
små auberginer
0.5 tsk
Salt
3 st
Ägg
3 dl
parmesan
1 krm
svartpeppar
1.5 dl
Fiberhusk
   
kokosolja

Lammburgare

500 g
lammfärs
0.5 dl
Grädde
1 st
Ägg
1 tsk
Salt
1 krm
vitpeppar
0.5 st
finhackad gul lök
0.5 dl
hackade svarta oliver
   
Smör
150 g
smulad feta

Tillagning

  1. Börja med att skala och skiva auberginerna. Salta dem på en skärbräda och låt dem ligga lutande i ca 30 minuter tills de vätskas av.
  2. Vispa upp ägg och rör ner parmesan och peppar. Häll fiberhusken i en skål. Doppa aubergineskivorna i fiberhusken först, sedan i ägg- och ost­smeten. Stek auberginerna i kokosolja på medelstark värme tills de fått färg, sänk temperaturen sedan och låt dem steka färdigt på låg värme.
  3. Blanda alla ingredienserna till biffarna och forma biffar. Stek i smör. Servera med fetaostsallad.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.