Annons

Lakritsyoghurtglass med svarta vinbär

0
Betygsätt
10 Portioner
Bild för Elisabeth_Johansson
Av Elisabeth_Johansson Kategori Glass 22 april, 2013
Lakritsyoghurtglass med svarta vinbär

Ingredienser

1 st
Gelatinblad
1.5 dl
Vatten
2.5 dl
strösocker
40 g
glykos eller honung
1 msk
lakritsgranulat
3.5 dl
matyoghurt
3 dl
svartvinbärspuré - mixade och eventuellt passerade färska frysta eller tinade svarta vinbär

Tillagning

  1. Låt gelatinbladet ligga i blöt i en skål med kallt vatten i 5 –10 minuter. Koka upp 1 1⁄2 deciliter vatten, socker, glykos och lakritsgranulat och rör om tills sockret har smält. Dra av från plattan.
  2. Plocka upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma sockerlagen. Rör om tills det har smält och låt lagen kallna helt.
  3. Blanda ner yoghurt och svartvinbärspuré i den kalla lagen. Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig (20–30 minuter). Täck med plast eller lock och låt sedan glassen stå i frysen i minst 1 timme före servering.

Tips från kocken

Bild för Elisabeth_Johansson

"Syrligt, sött, kallt och härligt fylliga smaker av svarta vinbär och lakrits. Smaka den här glassen – den är en upplevelse!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.