Annons

Lakritsparfait med Lakritskolasås & Saltlakritskross

0
5
Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Efterrätt 21 april, 2013
Lakritsparfait med Lakritskolasås &  Saltlakritskross

Ingredienser

Parfait

5 st
Äggulor
1.25 dl
Florsocker
5 dl
Vispgrädde
1.5 msk
lakritsgranulat

Lakritskolasås

2 dl
Vispgrädde
1 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
1 msk
lakritsgranulat

Saltlakritskross

2 dl
Turkisk peppar-godis

Tillagning

  1. Lakritsparfait: Vispa ihop lakritsgranulat, äggulor och florsocker. Vispa grädden fast och vänd ned i äggsmeten, vänd tills allt löst sig. Häll upp i stor form ca 1,5 liter och frys i 4-5 timmar eller över natten.
  2. Lakritskolasås: Koka upp alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 3-4 minuter tills såsen tjocknat ngt. Häll upp i en skål och låt svalna, rör gärna om då och då. Ställ kallt fram till servering.
  3. Lägg önskad mängd turkiskpeppar-godis i en tjock plastpåse, eller ta dubbel plastpåse, och slå med en kavel så att godiset krossas i mindre bitar.
  4. Ta ut formen från frysen och doppa den i varmt vatten så att parfaiten lossnar ngt från formen, stjälp upp på ett fat. Låt stå i kyskåpet i ca 20 minuter innan servering, på så sätt smälter den sakta och behåller en krämig konsistens. Dekorera lakritsparfaiten med lakritskolasås och saltlakritskross.

Tips från kocken

"Uteslut lakritsgranulatet från kolasåsen och ersätt saltlakritskrosset med färska hallon eller vinbär för en otroligt god och sötsyrlig dessert. Perfekt en ljummen sommarkväll! "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.