Annons

Lakritspannacotta

3h 15min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Lakritsfabriken... Kategori Efterrätt 16 januari, 2013 Tidning matmagasinet

Ingredienser

4 dl
Grädde
2.5 msk
Socker
2 msk
lakritspulver
1.5 st
Gelatinblad

Garnering

   
lakritspulver
   
rårörda lingon eller andra bär

Tillagning

3h 15min
  1. Koka upp hälften av grädden, sockret och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig, häll i resten av grädden och fortsätt koka upp.
  2. Blötlägg gelatinet minst 5 minuter i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan och rör ner gelatinbladen så de löser sig.
  3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat, ca 3 timmar.
  4. Garnera med lite lakritspulver och rårörda lingon eller andra bär.

Tips från kocken

"Beroende på tillgång och årstid är kompotter av frukt eller fräscha bär gott till pannacottan. Lakrits och hallon är ju en klassiker men även lingon är gott till."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.