Annons

Lakritsmaräng

1h
0
5
20 Stycken
Av Lakritsfabriken... Kategori Bakverk & kakor 16 januari, 2013 Tidning matmagasinet

Ingredienser

2 st
Äggvitor
0.5 krm
ättika
1 dl
Socker
1 tsk
lakritspulver - gärna från lakritsfabriken

Tillbehör

   
ev vaniljglass

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 100° varmluft eller 125° vanlig ugn.
  2. Vispa äggvitorna en minut och tillsätt ättikan.
  3. Tillsätt socker och lakritspulver i omgångar och fortsätt vispa tills äggvitorna blivit fasta. Smaka av med mer lakritspulver efter behag.
  4. Spritsa ut lagom stora maränger på en plåt med bakpapper. Grädda marängerna ca 50 minuter. Marängerna ska vara lite sega i mitten. Testa gärna en maräng så du att har fått önskad konsistens innan du tar ut de andra. Vill du ha dem frasigare låter du dem eftertorka längre i ugnen. Servera dem som de är eller smulade över vaniljglass.

Tips från kocken

"Om du vill ha en ”randig” maräng blanda då ut lakritspulvret med lite vätska och vänd försiktigt ner ”lakritssirapen” i marängsmeten."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.