Annons

Lakritskladdkaka

3
3.5
1 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 4 april, 2013 Tidning baka
Lakritskladdkaka

Ingredienser

150 g
Smör
3 st
Ägg
3 dl
strösocker
1 msk
vaniljsocker
1 dl
kakao
3.5 dl
Vetemjöl
3 msk
lakritspulver
2 msk
mörk sirap

Lakritsglasyr

3 st
kick - lakritsgodis a 19 gram
2 msk
Vispgrädde
50 g
Mörk choklad
50 g
Smör

Toppa med

   
lakritsgodis

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform, 22 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, sirap, vetemjöl, kakao och lakritspulver. Blanda ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Lakritsglasyr Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör. Rör tills allt är smält. Bred glasyren på kakan och toppa med lakritsgodis. Ställ kallt i cirka 2 timmar innan servering.
Dela:
Annons
Gitte58 säger:

Kan man byta ut strösockret och ta Stevia istället?

Bild för Åsa Swanberg

Hej!
Det går bra att använda ljus sirap, kakan blir då aningen mildare i smaken. Men inte mycket, eftersom det inte är så mycket sirap i.

Hej! Tänkte höra om det är möjligt att använda ljus sirap istället för mörk till kladdkakan? Blir det någon stor smak/konsistensskillnad i så fall?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.