Annons

Lakritsemla, mini

0
Betygsätt
8 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 23 januari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

8 st
minibullar
100 g
mandelmassa
   
florsocker att pudra över

Lakritsgrädde

300 g
vispgrädde (3dl)
100 g
lakritskola - tex Kick
   
svart hushållsfärg (valfritt)

Tillagning

  1. dag 1 – Lakritsgrädde: Dela lakritsen i mindre bitar. Värm grädden (den får inte koka). Ta kastrullen från plattan och lägg i lakritsbitarna. Rör om tills lakritsen smält. Låt svalna. Ställ kallt över natten.
  2. Dag 2: Tillsätt eventuellt några droppar svart hushållsfärg till lakritsgrädden och vispa upp som vanlig grädde.
  3. Montering: Skär ett lock från varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med mandelmassa utblandad i lite lakritsgrädde. Spritsa ut lakritsgrädden över mandelmassan och lägg på locket. Pudra över florsocker.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.