Annons

Lakritschokladtårta med flingsalt

0
4.7
16 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Efterrätt 17 april, 2013
Lakritschokladtårta med flingsalt

Ingredienser

150 g
turkisk peppar
120 g
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
25 g
kakaopulver
225 g
Farinsocker
150 g
Mörk choklad
150 g
Smör - smält
1 dl
Vatten
3 st
ägg - medelstora

Glasyr

150 g
mörk choklad - hackad
1.5 dl
Vispgrädde
   
flingsalt

Till servering

   
lättvispad grädde eller en god vaniljglass

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°. Mixa all den turkiska pepparn. Blanda 150 g turkisk peppar med vetemjöl, bakpulver, kakaopulver och farinsocker. Hacka den mörka chokladen och koka upp smöret. Blanda ner chokladen i det varma smöret.
  2. Blanda därefter ner smörchokladen i mjölblandningen. Blanda sist ner vattnet och äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en form med cirka 24 cm diameter. Ugnsbaka kakan i 20 minuter och låt sedan svalna.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll ner över chokladen. Vispa slätt. Låt svalna i cirka 10 minuter.
  4. Häll den lätt svalnade glasyren över kakan. Strö över resterande turkisk peppar samt flingsalt. Servera gärna med lättvispad grädde eller en god vaniljglass.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.