Annons

Lågtemperaturstekt biff med kaprisdressing

0
Betygsätt
6 Portioner
Av Carina Bernander Kategori Huvudrätt 5 maj, 2014 Tidning matmagasinet
Lågtemperaturstekt biff med kaprisdressing

Ingredienser

1 kg
utskuren biff
1 tsk
Salt
2 krm
svartpeppar
1 st
vitlöksklyfta
   
Smör

Kaprisdressing

2 msk
dijonsenap
1 dl
Olivolja
1 dl
Vatten
   
salt och svartpeppar
3 msk
kapris
3 msk
hackad gräslök

Grönsaker

250 g
färsk grön sparris
1 knippe
färsk gul lök
200 g
sugar snaps
1 st
gul paprika
   
Smör
   
Salt
1 knippe
rädisor
   
rucolasallad

Tillbehör

2 kg
färskpotatis
   
dill

Garnering

   
stora kapris

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid in köttet med salt och peppar och sedan med en delad vitlöksklyfta.
  2. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg det i en ugnsform.
  3. Stek i ugnen till ca 58° innertemperatur. Tiden beror på köttets form och tjocklek, beräkna ca 1 timme.
  4. Ta ut köttet och låt det vila i folie (hit kan man förbereda dagen innan).
  5. Gör dressingen: Lägg dijonsenap i en skål. Droppa försiktigt ner oljan under vispning. Droppa ner vattnet under kraftig vispning. Om dressingen delar sig – fortsätt att vispa kraftigt så går den ihop igen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner kapris och gräslök strax före servering.
  6. Borsta och koka potatisen tillsammans med rikligt med dill.
  7. Ansa, dela och smörfräs grönsakerna. Salta lätt. Avsluta med att blanda ner halverade rädisor och rucola.
  8. Skär upp köttet i tunna skivor. Servera med dressing, potatis och smörfrästa grönsaker. Garnera med stora kapris.

Tips från kocken

"När köttet steks länge på svag ugnsvärme blir det perfekt mört och lagom rosa. Komplettera med de grönsaker som är finast för dagen."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.