Annons

Kycklingvingar med fransk örtblandning

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Paula Ahlsén Söder Kategori Förrätt 18 september, 2012
Kycklingvingar med fransk örtblandning

Ingredienser

12 st
kycklingvingar
1 msk
Olivolja

Kryddblandning

2 st
vitlöksklyftor
2 tsk
Salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
timjan - färsk finhackad
1 msk
rosmarin - färsk finhackad
1 msk
oregano - färsk finhackad
1 msk
salvia - färsk finhackad

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingvingarna med olivolja. Kryddblandning: Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna och strö blandningen över vingarna. Se till att det finns kryddor runt om.
  2. Lägg vingarna i en ugnsform eller en långpanna och stek i ugnen ca 10 minuter på varje sida. Sätt sedan på grillen och grilla några minuter för lite knaprigare yta, men passa noga så de inte bränns. Kontrollera att köttet är genomstekt.
  3. Garnera eventuellt med färsk oregano. Lägg fram pappersservetter och ät med fingrarna.

Tips från kocken

"Härlig kryddblandning och perfekt plockmat. Lika lätt att grilla i ugn som på utegrillen."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.