Annons

Kycklingpaj

0
4.5
6 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Paj 30 september, 2013 Tidning mat & hälsa
Kycklingpaj

Ingredienser

Pajdeg

3 dl
Mandelmjöl
0.5 dl
skalade sesamfrön
1 msk
Fiberhusk
0.5 tsk
Salt
40 g
Smör
1 st
Ägg

Fyllning

1 st
gul lök
3 dl
vitkål
   
smör att steka i
1 st
grillad kyckling - urbenad
2 dl
crème fraiche
1 dl
Grädde
1 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
sockerfri tacokrydda
1 msk
tomatpuré
1 msk
soja
3 dl
riven ost

Tillagning

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 8 minuter.
  2. Fyllning: Skär lök och vitkål i mindre bitar. Fräs i smör tills det mjuknat. Tillsätt kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, grädde och kryddor. Låt allt sjuda några minuter. Fördela kycklingröran i pajskalet och strö över osten. Sätt in i ugnen ca 25 min. Servera med en god blandsallad.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.