Annons

Kycklingfiléer i ugn med vitlök, buljongtärning och grädde

40min
2
4
4 Portioner
Av Paula Ahlsén Söder Kategori Huvudrätt 18 september, 2012
Kycklingfiléer i ugn med vitlök, buljongtärning och grädde

Ingredienser

600 g
kycklingfiléer
3 msk
smör till stekning
2 st
grönsaksbuljongtärningar
3 st
vitlöksklyftor
3 dl
Vispgrädde

Potatisstomp

5 st
potatisar
150 g
Broccoli
3 msk
Smör
0.5 tsk
muskotnöt
1 msk
Olivolja
   
flingsalt och svartpeppar

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn filéerna i en stekpanna med smör så de får färg. Lägg de brynta filéerna i en ugnsform. Smula buljongtärningarna över kycklingen. Skala vitlöken och pressa den sedan över kycklingen. Häll över grädden och tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  2. Koka under tiden potatis och broccoli mjuka i lättsaltat vatten. Mosa ihop potatis och broccoli lite grovt. Rör i smör, muskot och olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Servera potatisstompet i en skål bredvid.

Tips från kocken

"Det är lätt att laga till den här saftiga kycklingen som jag lärde mig att göra för många år sedan. Doften är förförisk och smaken likaså. Ta gärna mer vitlök om du är en vitlöksälskare."

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 4 (124 votes)
Dela:
Annons
Lauralerum säger:

Gjorde den precis som receptet och blev mkt nöjd. Kommer att bjuda igen.

Gjorde den här men la till lite fryst timjan på toppen som fick gå med in i ugnan. Bytte även ut potatisen mot blomkål och broccoli mos.
Voala! ett bra LCHF recept.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.