Annons

Kycklingfilé med currysås och champinjoner

30min
1
3.8
4 Portioner
Av Paula Ahlsén Söder Kategori Huvudrätt 18 september, 2012
Kycklingfilé med currysås och champinjoner

Ingredienser

600 g
kycklingfilé
3 msk
smör till stekning
500 g
champinjoner - färska
3 st
gula lökar
2 msk
rapsolja till stekning
3 dl
visp- eller matlagningsgrädde
2 msk
currypasta - gul
   
salt och örtsalt

Till servering

   
ris

Tillagning

30min
  1. Hetta upp en stor stekgryta med smör. Skär filéerna i mindre bitar och stek dem så att de nästan är genomstekta. Prova med sticka. Krydda med salt och örtsalt. Ställ grytan åt sidan.
  2. Rensa champinjonerna och skiva dem tunt. Skala och skiva löken. Stek svamp och lök i en stekpanna med rapsoljan tills det är mjukt och fått färg. Lägg svamp och lök i grytan med kyckling och tillsätt grädde och currypasta.
  3. Smaka av om det behövs mer currypasta. Lägg på ett lock och sjud på svag värme ca 10 minuter. Servera med ris och drick gärna kallt öl eller limevatten till.

Tips från kocken

"Njut av denna härliga, krämiga och lättlagade curryrätt. Ett råd är att ta lite i taget av currypastan så det inte blir för mycket av det goda."

Passar till

Dela:
Annons
sagacool säger:

asgod

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.