Annons

Kycklingburgare med currymayo

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 30 september, 2013 Tidning mat & hälsa
Kycklingburgare med currymayo

Ingredienser

Burgare

600 g
kycklingfärs
1 st
Ägg
1.5 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
   
lite grönsaksfond
   
smör att steka i

Currymajonnäs

1 st
Ägg
2 dl
neutral rapsolja
2 tsk
dijonsenap
1 msk
citronjuice
1 tsk
sambal oelek
   
salt och vitpeppar
4 tsk
Curry

Tillagning

  1. Burgare: Blanda alla ingredienserna till kyckling­burgarna. Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida.
  2. Currymajonnäs: Blanda alla ingredienserna till majonnäsen utom curryn, i en hög bringare för stavmixer. Sätt ner stavmixern i botten och kör tills det blir en tjock majonnäs. Mixa ner curryn och smaka av. Servera burgarna på salladsblad med en god cheddar, stekt bacon, gurka och tomat eller något av dina favorittillbehör.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.