Annons

Kycklingbröst med paprika- och olivsmörgås

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Birgitta Höglund Kategori Huvudrätt 10 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Kycklingbröst med paprika- och olivsmörgås

Ingredienser

2 st
röda spetspaprikor
1 st
rödlök
20 st
kärnfria kalamataoliver
4 st
färska kycklingbröst med skinn
1 tsk
paprikapulver
75 g
Smör
3 dl
vitt vin
   
havssalt & nymald vitpeppar
2 st
zucchinier
   
persilja

Tillagning

  1. Finhacka paprikan och löken. Skär oliverna i mindre bitar. Bryn kyckling­brösten i 25 g smör i en stekgryta på medelvärme, tills de fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Låt paprikan, löken och paprikapulvret bryna med kycklingen i ett par minuter. Rör då och då under tiden, så det inte bränns. Blanda ner oliver och häll över vinet. Sänk värmen och bräsera under lock ca 20 minuter, vänd brösten ett par gånger. Ta pannan från värmen, ta upp kycklingbrösten på en skärbräda.
  3. Rör ner det rumstempererade smöret i såsen. Skär upp sneda skivor av brösten och lägg på en bädd av sås. Servera med stekt zucchini och bladpersilja.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.