Annons

Kycklingben med bulgursallad och ajvar- och vitlöksmajonnäs

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Zerafia Kategori Huvudrätt 29 oktober, 2016 Läsarrecept

Ingredienser

Kycklingben + marinad

1 kg
Kycklingben
0.5 dl
Raps- eller solrosolja
1 msk
kinesisk soja
2 tsk
mald koriander
2 tsk
mald spiskummin
1 tsk
Vitlökspulver

Bulgursallad

2.5 dl
Bulgur
5 dl
grönsaksbuljong
2 st
paprikor i olika färger
1  
liten purjolök
10 st
körsbärstomater
1 st
avokado
1 msk
Raps- eller solrosoja

Ajvar- och vitlöksmajonnäs

1 st
äggula
2 dl
Raps- eller solrosolja
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
Ajvar - måttligt stark
2 tsk
äppelcidervinäger

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med kycklingen. Marinera i kylen minst en timme.
  2. Värm ugnen till 250 grader. Halvera och kärna ur paprikorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skalsidan uppåt. Pensla med olja. Rosta i ugnen tills skalet är svart, ca 30 min.
  3. Sänk värmen till 175 grader. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 50 minuter.
  4. Koka bulgur i kycklingbuljong.
  5. Ta skinnet av paprikorna och strimla dem. Strimla avokadon och purjolöken. Halvera körsbärstomaterna. Blanda i en stor skål tillsammans med bulgur. Smaka av med peppar (inget salt behövs om du kokar i buljong).
  6. Pressa vitlöksklyftorna i en bunke. Vispa ihop äggula, vitlök och äppelcidervinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning, när majonnäsen har börjat ta ihop kan du hälla i oljan lite snabbare. Blanda i ajvar i den färdiga majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.