Annons

Kyckling med rödbetor, bacon och getost

1h 30min
2
4
4 Portioner
Av Amanda Nilensjö Kategori Huvudrätt 8 oktober, 2012
Kyckling med rödbetor, bacon och getost

Ingredienser

800 g
färska rödbetor
4 st
kyckligfiléer
0.5 dl
sweet chillisås
2 msk
soja
2 st
vitlöksklyftor
100 g
babyspenat - färsk
1 paket
bacon
200 g
getost
   
Olivolja
   
balsam vinäger
   
flingsalt
   
svartpeppar

Tillagning

1h 30min
  1. Koka betorna tills de är mjuka.
  2. Ta bort skalet.
  3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja, pressad vitlök.
  4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemp tills den fått färg.
  5. Lägg spenaten på ett fat, strö över betor i klyftor, salta & peppra.
  6. Stek bacon i småbitar.
  7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
  8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Passar till

Dela:
Annons

Man kan servera med olika rätter, vi hade den som en del av en buffé. Andra rätter som var med i den buffén som jag också lagt upp är mozarellasallad, crostini och sesamfyrkanter. Man kan även ha med skivad mozarellaost och tomater kryddat med svartpeppar.

Malinasky säger:

Verkar spännande! Vad kan man servera till?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.