Annons

Kyckling med champinjonsås

0h 45min
0
5
2 Portioner
Av Geggamoja Kategori Huvudrätt 28 februari, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Kyckling

2 st
kycklingklubbor
50 nypa
grovmald svartpeppar
1 nypa
fint havssalt
   
olja

gräddsås

3 dl
Grädde
50 g
champinjoner
5 st
finhackad vitlöksklyftor
3 g
Smör
0.75 dl
kycklingfond
700 g
babyspenat

Tillagning

0h 45min
  1. Skär champinjonerna och ångkoka dem sen med en halv dl vatten på låg värme i ungefär tio minuter.
  2. Pensla kycklingklubborna noga med olja och sen täck dem med ett lager svartpeppar och havssalt.
  3. Smält smör i en panna och stek sen kycklingklubborna i tre minuter på var sida på hög värme.
  4. Låt dem sen ligga inne i ugnen på 200° i en tjugo-fem minuter.
  5. Smält 3g smör i en kastrull. Hacka vitlöken och fräs sen den sen på medel värme. Tillför 2 msk mjöl och rör om i en minut.
  6. Häll i grädden och kycklingfonden och rör om.
  7. När gräddsåsen har fått en tjock konsistens tillför babyspenaten och rör om. Låt koka på medel värme i sex minuter.
  8. Koka pasta eller ris.

Tips från kocken

"En punkt som jag tvekar på att lägga till är citron till champinjonsås. Då syrligheten från en citron kan ge en fin eftersmak till såsen och kan passa bra till kycklingen kan såsen bli för besk för vissa. Så upp till var och en."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.