Annons

Kyckling i sambalsås

1
4.3
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 30 september, 2013 Tidning mat & hälsa
Kyckling i sambalsås

Ingredienser

2 st
chorizo
800 g
kyckling
0.5 sats
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
   
kokosfett att steka i
3 dl
Grädde
2 dl
crème fraiche
3 msk
tomatpuré
2 tsk
sambal oelek
1 st
hönsbuljongtärning
1 msk
tamarisoja
1 st
röd paprika
3 st
ananasringar på burk

Tillagning

  1. Skär chorizon i slantar. Strimla kycklingen. Finhacka all lök. Låt allt få färg i stekpanna med kokosfett.
  2. Häll på grädde, crème fraiche och kryddor, smaka av. Lägg i skuren paprika och ananas i mindre bitar. Låt allt puttra ihop några minuter. Servera med valfritt tillbehör.

Tips från kocken

"Om du vill undvika mejeriprodukter så kan du med gott resultat ersätta grädde och crème fraiche med krämig kokosmjölk. Ananasen går också bra att utesluta om du är väldigt strikt med kolhydraterna."

Dela:
Annons

Gjorde grytan med kycklinglårfileer, lätt saltade och pepprade, använde enbart vispgrädde (ingen creme fraiche) och glömde vitlöken, men den blev helt enkelt gudomlig, tack Åse Falkman! :)

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.