Annons

Kryddstark fläskfilégryta

1
3.5
4 Portioner
Av Klara Desser Kategori Huvudrätt 16 december, 2012 Tidning mat & hälsa
Kryddstark fläskfilégryta

Ingredienser

600 g
fläskfilé
2 st
gula lökar
1 st
zucchini
1 st
röd paprika
10 st
champinjoner
   
smör att steka i
0.5 st
röd eller gul chili
3 dl
Grädde
400 g
krossade tomater
1.5 msk
portvin eller madeira
1 msk
sambal oelek
1 msk
worcestershiresås
1 msk
ev fisksås
   
salt & peppar
70 g
gröna salladsblad
1 knippe
rädisor

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén och skär i bitar. Skala löken och skär i skivor eller klyftor. Skär zucchinin och paprikan i bitar och dela champinjonerna.
  2. Bryn fläskfilébitarna hastigt i en stekpanna med smör och lägg över dem i en stor gryta.
  3. Bryn löken på medelvärme tills den blivit mjuk och låt sedan zucchinin samt paprikan steka med en stund. Lägg därefter grönsakerna i grytan. Stek champinjonerna i stekpannan ett par minuter och lägg dem sedan i grytan.
  4. Skär chilin i tunna skivor. Häll i gräd­den och övriga ingredienser. Låt grytan koka upp och koka sakta under lock ca 10 minuter, smaka av av med salt och peppar. Servera grytan med grönsallad och rädisor i bitar.

Passar till

Dela:
Annons

Supergod gryta!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.