Annons

Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad

45min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av ICA Kategori Huvudrätt 2 november, 2012
Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad

Ingredienser

Kryddblandning

0.5 tsk
kanel - malen
0.5 tsk
kryddpeppar - malen
0.5 tsk
nejlika - malen
0.5 tsk
svartpeppar - malen
0.5 tsk
kardemumma - malen
1 krm
chilipulver
1 tsk
Salt
600 g
fläskkarré i bit - av rapsgris
1 msk
matolja
1 st
granatäpple
2 st
stjälkar stjälkselleri
1 kruka
persilja
1 dl
Valnötter
3 dl
bulgur - kokt
65 g
spenat
   
flingsalt och peppar

Tillagning

45min
  1. Sätt ugnen på 150˚C. Blanda kryddorna. Skär karrén i 4 skivor. Gnid in kryddorna på båda sidor av köttsidorna. Bryn köttet i oljan i en riktigt het stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna, gör det gärna under vatten i en bunke så skvätter det inte så mycket. Häll av vattnet i en sil och låt dem rinna av. Skölj och strimla sellerin fint. Hacka persilja och valnötter grovt.
  3. Blanda granatäpple, selleri, persilja, valnötter med bulgur och spenat. Smaksätt med salt och peppar. Strimla köttet. Servera bulgursalladen på brödet med kött och yoghurt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.