Annons

Kryddiga revbensspjäll

1h 30min
0
Betygsätt
8 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Smårätter 25 december, 2012 Tidning matmagasinet

Ingredienser

1.5 kg
tjocka revbensspjäll sågade i mitten
3 dl
vinglögg
0.5 dl
kinesisk soja
3 dl
Vatten
50 g
ingefära
2 st
vitlöksklyftor
   
nymalen svartpeppar
   
ev salt

Tillagning

1h 30min
  1. Dela revbensspjällen i bitar.
  2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma. Koka 1¼–1½ timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"De är goda på julbordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.