Annons

Kryddig bönsallad med grillade grönsaker

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Kronfågel Kategori Smårätter 3 april, 2013
Kryddig bönsallad med grillade grönsaker

Ingredienser

1 burk
stora vita bönor
1 burk
svarta bönor
2 st
schalottenlökar
2 st
vitlöksklyftor
2 tsk
fransk senap
1 tsk
anchochili - pulver
1 tsk
fänkålsfrön - malda
1 tsk
spiskummin
   
tabasco
0.5 dl
Olivolja
4 msk
chardonnayvinäger eller äppelcidervinäger
   
Salt

Grillade grönsaker

1 st
grön zucchini
1 st
gul zucchini
1 st
röd paprika
1 st
aubergine
   
Olivolja
   
svartpeppar
1 kruka
basilika
4 st
salladslökar

Tillagning

20min
  1. Öppna burkarna och skölj bönorna i rinnande kallt vatten. Skala och skiva lökarna och svetta mjuka i olja. Blanda i kryddorna och svetta ca 30 sek till. Mixa sedan slät med senap, vinäger och olja. Blanda med bönorna, salta.
  2. Dela paprikan på 4 och skiva de övriga grönsakerna, pensla med olja, salta och peppra och grilla mjuka på hög värme och låt svalna.
  3. Skär i mindre bitar och vänd ner i bönsalladen. Toppa med basilika och skuren salladslök.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.