Annons

Krustader med tre röror

0
4
24 Stycken
Av Annika Rogneby Kategori Förrätt 16 december, 2012 Tidning mat & hälsa
Krustader med tre röror

Ingredienser

Krustader

2.5 dl
Mandelmjöl
0.5 dl
rostade sesamfrön
1 st
Ägg
2 msk
deodoriserat kokosfett
1 krm
Salt

Laxröra

80 g
varmrökt lax
0.5 dl
gräddfil
1 msk
citronsaft
1 msk
majonnäs
   
salt & peppar

Lax med parmesan

2 msk
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
2 msk
citronsaft
1 msk
majonnäs
0.5 dl
riven parmesanost
80 g
gravad lax
   
svartpeppar

Skinka med blåmögelost

100 g
rökt skinka
0.25 st
grönt äpple med skal
5 cm
purjolök
2 msk
majonnäs
0.5 dl
gräddfil
50 g
krämig blåmögelost

Tillagning

  1. Krustader: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa samman alla ingredienser och tryck ut i små plåtformar. Degen får inte vara för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Lossa de sköra krustaderna väldigt försiktigt med hjälp av till exempel tandpetare. Förvara krustaderna torrt och fyll dem precis före servering.
  2. Laxröra: Smula den varmrökta laxen i små bitar. Blanda gräddfil, citron och majonnäs. Rör samman laxen med gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt röran dra i några timmar före servering.
  3. Lax med parmesan: Rör samman crème fraiche, dijonsenap, citronsaft, majon­näs och den rivna parmesan­osten. Fin­hacka laxen och rör ner. Smaka av med svartpeppar och ställ kallt i några timmar.
  4. Skinka med blåmögelost: Finhacka skinka, äpple och purjolök. Blanda samman med majonnäs och gräddfil. Smula slutligen ner blå­mögelosten och rör samman.

Passar till

Bakverk & kakor
Hallonmoussetårta
Av Lyran
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.