Annons

Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

45min
0
2
4 Portioner
Av ICA Kategori Huvudrätt 2 november, 2012
Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Ingredienser

1 st
purjolök
5 dl
skalad - urkärnad butternutpumpa i tärningar
2 msk
Olivolja
3 dl
äppelcider
8 dl
hönsbuljong av fond eller tärning
2 dl
Vispgrädde
   
flingsalt
   
svartpeppar
1 dl
pumpakärnor

Tillagning

45min
  1. Ansa dela, skölj och skär purjolöken i bitar. Fräs purjo och pumpa i olivoljan. tillsätt cider, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna.
  3. Servera soppan med stekt skivad beef chilikorv, spenat, pumpakärnor och bröd
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.