Annons

Krämig gratäng

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Friidas.se
Av Friidas.se Kategori Huvudrätt 22 januari, 2014 Läsarrecept

Ingredienser

Krämig gratäng med pasta

400 g
pipe rigate
1 paket
bacon
2 st
rödlök
2 knippe
bladpersilja
2 msk
Olivolja
2 msk
oxfond med rödvin
200 g
champinjoner färska
1 nypa
eventuellt lite chiliflakes
1 dl
parmesan (1/2 dl)
1 dl
billingeost (1/2 dl)
3 dl
matlagningsgrädde
2 dl
Vatten
1 nypa
1-2 tsk grovt milt salt
400 g
fläskfilé

Tillagning

30min
  1. Koka pastan och klipp baconet.Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  2. skär bort eventuella hinnor på köttet ovh skär det i mumsbitar. skala och hacka löken , skär champinjonerna i skivor.
  3. klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i oljan.
  4. Tillsätt lök,champinjoner och persiljan. Spara lite till garneringen. Fräs under omrörning tills löken har blivit mjuk. Blanda grädde, vatten och oxfond. Häll ner i grytan. Låt sjuda i ca 3-5 minuter tills köttet är färdigt.
  5. häll den kokta pastan i en stor smord ungsform. häll över såsblandningen. blanda noga. strö över den rivna osten. sätt in i ugnen . 200 grader tills osten är smält.
  6. strö över bacon och persiljan
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.