Annons

Kräftpaj med fänkålskräm

1h
0
3
8 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Paj 25 juni, 2013
Kräftpaj med fänkålskräm

Ingredienser

175 g
kräftstjärtar
150 g
prästost
2 st
Ägg
1 dl
Mjölk
1 dl
Grädde
   
Salt

Pajdeg

250 g
Vetemjöl
100 g
Smör
1 st
Ägg

Fänkålskräm

2 dl
crème fraiche
2 tsk
fänkålsfrön - krossade
   
Salt

Till servering

8 st
rädisor
   
dillkvistar

Tillbehör

   
aluminiumfolie
   
torkade ärtor eller bönor

Tillagning

1h
  1. Värm ugnen till 200°. Blanda smör och vetemjöl till en deg. Arbeta därefter ner ägget. Tryck ut pajdegen i en pajform med låg kant och cirka 22 cm i diameter.
  2. Lägg i aluminiumfolie och fyll upp med torkade ärtor för att hålla pajskalet på plats under gräddningen. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. Lyft ur ärtorna och folien och låt pajbottnen svalna något.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175°. Riv osten. Lättvispa äggen och vispa ner grädden och mjölken. Smaka av med salt. Lägg ner kräftor och ost och häll över äggstanningen. Ugnsbaka i cirka 20 minuter, tills pajen stannat.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.