Annons

Köttbullar med pommes

0h 40min
0
Betygsätt
2 Portioner
Av Geggamoja Kategori Huvudrätt 4 januari, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

300 g
nötkött
200 g
potatis
300 g
rotfrukter som t.ex. morätter och squash
4 st
hackade vitlöksklyftor
5 dl
Grädde
2 tsk
dijonsenap
2 tsk
soja
   
olja
   
svartpeppar
   
rosmarin

Tillagning

0h 40min
  1. Värm ugnen till 225°
  2. Skala och hacka potatisen och rotfrukterna. Skär dem sen i bitar eller klyftor.
  3. Lägg ett klick smör i en långpanna och placera den i ugnen. Låt smöret smälta. Ta sen ut långpannan och lägg i potatisen och rotfrukterna och häll en skvätt olja. Krydda sist med svartpeppar. Låt den stå i ugnen i ca 40min.
  4. Ta fram en bunke. Knäck ett ägg och tillsätt 1tsk dijonsenap och rör om. Lägg i nötköttet och rör om. Tillsätt sen ytterligare en 1 tsk dijonsenap och rör om tills nötköttet har fått tillbaka sin vackra röda färg.
  5. Börja rulla kötbullar. Rulla helst så små kötbullar som möjligt då mindre kötbullar kan bättre hålla kvar sin form. Krydda dem med rosmarin.
  6. Stek kötbullarna på hög värme i olja.
  7. Bryn den hackade vitlöken på medelvärme och tillsätt sen 5dl grädde, 2tsk soja och rosmarin. Rör om. Häll köttbullarna i grädden och låt allting koka upp i 6 - 7min.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.