Annons

Kött- och grönsaksspett

45min
0
Betygsätt
24 Stycken
Av Monica och Lisa... Kategori Smårätter 29 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Kött- och grönsaksspett

Ingredienser

400 g
biff av nöt
2 st
paprikor i valfri färg
1 st
rödlök
24 st
små färska champinjoner - ca 240 g

teriyakimarinad:

1 dl
teriyakisås
1 dl
Honung
1 st
vitlöksklyfta - pressad
1 msk
riven färsk ingefära
24 st
träspett - blötlagda

Tillagning

45min
  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär köttet i tärningar, cirka 2 1⁄2 × 2 1⁄2 cm. Kärna ur paprikorna och skär i bitar, cirka 3 × 3 cm. Skala löken och skär i klyftor.
  2. Blanda kött, paprika, lök och champinjoner med marinaden. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med olja.
  4. Trä en bit kött, en bit paprika, en bit rödlök och en champinjon på träspett. Lämna lite mellanrum mellan varje bit. Lägg spetten på gallret och ställ in i ugnen över en plåt täckt med folie som de kan droppa på. Grilla i cirka 10 minuter eller tills köttet är genomstekt. Servera direkt.

Tips från kocken

"Spetten är också goda att doppa i en sås, till exempel sweetchili.
Ur Systrarna Eisenmans Mingelmat"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.