Annons

Koladajm

10min
0
5
30 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Godis 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Koladajm

3 tsk
kakao
3 msk
sirap
4.5 msk
Smör
2.25 dl
Socker
3 msk
mjöl
200 g
choklad

Tillagning

10min
  1. Blanda alla ingredienserna i en gryta och koka upp. Låt sedan koka på medelhög värme i 3 minuter för seg kola och 5 minuter för hård.
  2. Häll upp kolasmeten i en kvadratisk eller rektangulär form som du klätt med bakplåtspapper. Låt svalna och klipp sedan kolan i lagom stora bitar.
  3. Smält 200 g choklad i vattenbad, låt svalna lite och doppa sedan kolorna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.

Tips från kocken

"Sista minuten kola som du svänger ihop snabbt och lätt. Slå in en och en i fina silkespapper och knyt band om, eller lägg dem i en vacker burk. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.