Annons

Knäckebröd med fänkål och rosmarin

30min
0
5
15 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Matbröd 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Knäckebröd med fänkål och rosmarin

10 g
Jäst
2 dl
Kallt vatten
0.5 msk
fänkålsfrön
1 tsk
Salt
2 dl
Grovt rågmjöl
4 dl
Vetemjöl

Tillagning

30min
  1. Lös jästen i vattnen i en rymlig bunke. Stöt fänkålen grovt. Blanda ner fänkål, salt och det mesta av mjölet i vätskan. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i 10 bitar och kavla ut till runda kakor. Nagga med en gaffel. Lägg bröden på bakplåtspappersklädd plåtar och stansa ut ett hål i mitten på varje bröd. Ta hjälp av t ex ett matskedsmått eller en petflaskekork.
  3. Pensla med lite vatten och strö över finhackad rosmarin. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills kakorna hårdnat helt. Låt svalna på galler.

Tips från kocken

"Vem blir inte glad för lite hembakat knäckebröd? Knyt ett vackert band om eller lägg dem i en dekorativ plåtburk så är finaste julklappen fixad. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.