Annons

Knäckäpplen

40min
0
Betygsätt
6 Stycken
Av Maria Dahlin Kategori Godis 9 april, 2014 Tidning matmagasinet
Knäckäpplen

Ingredienser

6 st
äpplen av syrlig sort
   
träpinnar - glasspinnar eller kvistar
2 dl
Vispgrädde
2 dl
strösocker
2 dl
ljus sirap
1 msk
Smör
1 tsk
vanniljsocker
100 g
hackade hasselnötter

Tillagning

40min
  1. Stick in pinnarna i äpplena.
  2. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning på medelvärme tills blandningen blir 120°, 15–20 minuter.
  3. Ta kastrullen från plattan och blanda i smör och vaniljsocker.
  4. Doppa äpplena i blandningen och i hasselnötter och ställ på bakplåtspapper att svalna.

Tips från kocken

"Välj gärna en syrlig äppelsort, som bryter med den knäckiga, söta kolan."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.