Annons

Kladdkakscupcakes med dumle och nutella

25min
0
3
12 Stycken
Av Leila Lindholm Kategori Bakverk & kakor 4 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Kladdkakscupcakes med dumle och nutella

2 st
Ekologiska ägg
2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
50 g
Smör
0.5 dl
dl matolja
1 dl
ljus sirap
2 dl
Vetemjöl
1 dl
kakao av god kvalitet
1 tsk
Bakpulver
1 nypa
Salt
100 g
Mörk kvalitetschoklad 70%
1  
påse dumlekola
   
till garnering - nutella (rumstempererad) - dumlekolor och vispgrädde till garnering

Tillagning

25min
  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  2. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Tryck ner en dumle i mitten av varje form.
  3. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Cupcakesen ska sjunka ihop i mitten efter att de tagits ur ugnen. Låt dem svalna helt. Garnera med en klick nutella, vispad grädde och delade dumlekolor.

Tips från kocken

"Den här är ett recept på mina otroligt goda kladdkakscupcakes som alltid är en kioskvältare på kalaset. Här har jag gjort dem i en variant med både Nutella och Dumle! Livsfarligt gott.

Fina cupcake-kit i olika varianter och tårtfat och kakfat hittar du på www.leilasgeneralstore.com"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.