Annons

Kladdkaka Rocky Road

0
3.9
1 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 21 augusti, 2013 Tidning baka
Kladdkaka Rocky Road

Ingredienser

150 g
Smör
3 st
Ägg
3 dl
strösocker
1 msk
vaniljsocker
1 dl
kakao
3.5 dl
Vetemjöl

Glasyr

1 dl
Socker
0.75 dl
Grädde
0.5 dl
sirap
35 g
Smör

Topping

2 dl
minimarshmallows
10 st
dumlekolor - skurna i mindre bitar
1 dl
pistashmandlar
1 dl
cashewnötter - rostade och saltade

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj kanten på en springform, cirka 22 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret till smeten; låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao och mjöl; vänd ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12–15 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Glasyr: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 7–8 minuter. Häll kolaglasyren över den kalla kakan i formen och toppa med minimarshmallows, Dumlekolor, pistaschmandlar och cashewnötter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.