Annons

Kladdkaka med vit choklad och lavendel

0
Betygsätt
1 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 21 augusti, 2013 Tidning baka
Vit lavendel

Ingredienser

200 g
Smör
200 g
Vit choklad
3 st
Ägg
1 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
4 dl
Vetemjöl
1 msk
torkade lavendelblommor

Till servering

   
Florsocker
   
Vispgrädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj kanterna på en springform, cirka 22 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
  2. Blanda ner ägg och socker i kastrullen; rör till en jämn smet. Sikta ner vaniljsocker och mjöl genom en sil; blanda runt. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem i smeten med en slickepott.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 15–20 minuter. Pudra över florsocker och servera med lätt vispad grädde.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.