Annons

Kladdkaka med nötighet

15min
0
Betygsätt
8 Portioner
Av JockePersson Kategori Efterrätt 11 november, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

Kladdkaka med nötighet

150 g
Smör
3 st
Ägg
2.5 dl
Socker
3 dl
mjöl
1 dl
kakao
1 tsk
äkta vaniljpulver
1 nypa
Salt

Tillagning

15min
  1. Sätt ugnen på 175° Bryn 100 gram smör i en kastrull, när smöret har en brun färg (inte bränt) tar du av kastrullen och sätter den i ett kallt vattenbad samt lägger i resten av smöret. (Först nu är bryningen avslutad.)
  2. Rör socker och ägg samman i en bunke, tillsätt det brynta smöret.
  3. Sikta i alla torra ingredienser utom salt och vaniljpulver, rör samman och tillsätt vaniljpulver. (Viktigt!, vispar du så bildas glutentrådar vilket vi vill ha i ett bröd och inte i en kladdig kaka.)
  4. Klicka smör i en springform, klipp ut smörpapper till botten och kanterna. Klä in formen genom att fästa pappret i smör klickarna.
  5. Häll i den tjocka smeten i springformen, tryck försiktigt ut smeten jämt över formen.
  6. Strö en nypa salt över kakan och sätt in den i ugnen, 15-20 minuter beroende på hur du vill ha den.

Tips från kocken

"Alla ugnar är olika liksom människor, för att få den som du vill ha den.. Prova dig fram. Jag kör min kladdkaka i 17 minuter, då får den en fast kant så kakan håller ihop men är ändå kladdig. Låt kakan stå ca 30-40 minuter innan servering, då kan kakan sätta till sig så att kladdet är sådär perfekt.
Kakan ger 6-10 portioner beroende på storlek när du skär upp."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.