Annons

Kladdkaka med chokladglasyr

1h 0min
0
Betygsätt
Portioner
Av mandresen76 Kategori Bakverk & kakor 23 oktober, 2012
kladdkaka

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Smör
2 st
Ägg
3 dl
strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
kakao
1 tsk
Bakpulver
4 tsk
vaniljsocker

Glasyr

2 dl
Grädde
1 msk
Honung
1.5 msk
strösocker
100 g
mörk choclad
2 tsk
Smör

Tillagning

1h 0min
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandingen
  3. Blanda mjöl, kakao,bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter
  5. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock
  6. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp.
  7. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
  8. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixare
  9. Låt svalna. Ställ i kylskåpet för att stelna. Bred den över kakan när den har kallnat

Tips från kocken

"Kakan är ända bättre dagen efter. Ha kakan i kyl eller frys och njut."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.