Annons

Kirskålspaj

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Fredriksdal Kategori Paj 11 maj, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

Pajdeg

3 dl
Vetemjöl
125 g
Smör
4 msk
Vatten

Fyllning

2 l
kirskålsblad
25 st
ramslöksblad
   
grönsaksbuljong

Äggstanning

3 st
Ägg
3 dl
Mjölk
3 dl
riven ost
1 nypa
svartpapper

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en jämn och fin pajdeg.
  3. Tryck ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda i 10 minuter. Glöm inte att nagga degen med en gaffel eller sticka.
  4. Skär ramslöken i småbitar och fräs den i en kastrull.
  5. Förväll kirskålsbladen i saltat vatten i 10 minuter.
  6. Häll sedan bort vattnet och finhacka kirskålen.
  7. Blanda ramslök och kirskål tillsammans med buljong.
  8. Häll i blandningen i pajen och slå över din äggstanning.
  9. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.