Annons

Karréspett med melonsallad och limekräm

30min
0
2.3
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 12 maj, 2014 Tidning matmagasinet
Karréspett med melonsallad och limekräm

Ingredienser

8 st
små spett
0.75 kg
benfri fläskkarré i skivor
2 msk
olja
2 msk
japansk soja
1 msk
balsamvinäger
2 tsk
sesamolja
1 st
vitlöksklyfta pressad
1 tsk
nymald svartpeppar

Melonsallad

1.5 kg
vattenmelon
0.5 paket
frysta sojabönor
4 st
salladslökar
0.5 st
röd chili
1 st
lime
1 st
liten bit ingefära
0.5 kruka
färsk koriander eller persilja

Limesås

2 dl
turkisk yoghurt
   
finrivet limeskal
0.5 st
vitlöksklyfta pressad
1 krm
Salt

Tillagning

30min
  1. Blötlägg spetten om de är av trä eller bambu.
  2. Skär köttet i ganska små bitar. Blanda olja, soja, balsamvinäger, sesamolja, pressad vitlök och svartpeppar. Blanda ner köttet. Låt det marinera medan du förbereder resten.
  3. Sallad: Skär bort skalet på melonen och skär den i bitar, pilla bort kärnorna.
  4. Blanda ner sojabönorna. Skiva salladslöken och chilin. Blanda ner dem.
  5. Finriv limeskalet och spara till såsen. Pressa ur saften och häll den över salladen. Skala och finriv ingefäran ner i salladen. Blanda ner korianderbladen.
  6. Sås: Blanda yoghurt, limeskal och vitlök. Smaka av med lite salt.
  7. Trä upp köttet på spetten och grilla dem några minuter på var sida tills de är genomstekta. Servera med sås och sallad.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Melonsalladen med ingefära är supergod till de marinerade karréspetten. Tack vare det insprängda fettet är karré utmärkt kött att ha till grillspett."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.