Annons

Karljohanssvampsrisotto med bondbönor

30min
0
1
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 25 juni, 2013
Karljohanssvampsrisotto med bondbönor

Ingredienser

80 g
karljohanssvamp
0.25 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
arborio- eller carnaroliris
0.5 dl
torrt vitt vin
3 dl
god kycklingbuljong
40 g
parmesanost
1.5 msk
Olivolja
20 g
Smör
   
Salt

Till servering

80 g
pillade bondbönor - 300 gram hela
2 msk
Olivolja
   
bladpersilja och flingsalt

Tillagning

30min
  1. Koka bondbönorna 1 minut i saltat vatten och kyl snabbt ner dem i kallt vatten. Precis före servering, ta bort skalet och värm upp bondbönorna i olivolja och lite flingsalt i en kastrull.
  2. Risotto: Värm en stekpanna till hög temperatur. Ansa, tärna och bryn svampen i 10 g smör. Smaka av med salt och dra av från plattan. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och hälften av buljongen.
  3. Koka risotton sakta och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Riv 25 g parmesanost och hyvla 15 g. Efter cirka 15 minuter, när riskornen har ett lätt tuggmotstånd, tillsätt svampen, 10 g smör och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt.
  4. Servering: Ta bort skalet från bondbönorna och värm upp dem i olivolja och lite flingsalt i en kastrull. Lägg upp den krämiga risotton i 4 djupa tallrikar och lägg på bondbönorna och oljan. Toppa med den hyvlade parmesanosten och några blad persilja.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.