Annons

Kardemummabullar

3h
1
4
35 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 23 november, 2012 Tidning baka
Kardemummabullar

Ingredienser

Raskdeg

50 g
Jäst
5 dl
Mjölk
0.75 dl
Socker
4 dl
ekologisk vetemjöl

Bortgörning

   
raskdegen
13.5 dl
ekologisk vetemjöl
0.75 dl
vit sirap
0.5 dl
Socker
1.5 msk
kardemumma
200 g
smör (rumstempererat)
1 st
äggula
1 tsk
Salt

Fyllning

250 g
smör (rumstempererat)
1.5 dl
Socker
2 msk
kardemumma
1 dl
Vetemjöl

Strössel

2 dl
råsocker
2.5 msk
grovmalen kardemumma
   
ägg till pensling

Tillagning

3h
  1. Raskdeg: Lös jästen i mjölken • Rör ner mjöl och socker och låt stå i cirka 30 minuter.
  2. Bortgörning + Montering: Blanda samtliga ingredienser i degblandare i 20 minuter • Låt jäsa i rumstemperatur i 30–40 minuter
  3. Rör samman samtliga ingredienser till fyllningen • Dela vetedegen i två delar och kavla ut varje del till en 1/2 cm tjock rektangel • Bred ut fyllningen på 2/3 av den utkavlade rektangeln och vik sedan ihop degen med ett treslag (vik in kortsidorna mot mitten, den ena över den andra) • Skär 1 1/2 cm breda remsor och knyt ihop till en knut • Lägg knutarna på bakplåtspappersklädd plåt och jäs till dubbel storlek • Pensla bullarna med ägg och strö över strösslet • Grädda på 200° i cirka 10 minuter.
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 4 (3 votes)
Dela:
Annons
Bild för rebecca
rebecca säger:

De här har jag provat att baka, ett superbra recept. Degen blir riktigt saftig och god och enkelt att arbeta med. Och det smakar riktigt mycket kardemumma. (ett bra grundrecept för alla vetedegs-recept).

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.