Annons

Karamellpopcorn

2h 45min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Maria Dahlin Kategori Godis 9 april, 2014 Tidning matmagasinet
Karamellpopcorn

Ingredienser

1 burk
Kondenserad mjölk
0.5 tsk
Salt
2 paket
micropop

Tillagning

2h 45min
  1. Ta av pappersetiketten från burken med kondenserad mjölk. Lägg burken i en stor kastrull fylld med så pass mycket vatten att det gott och väl täcker burken. Det är viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden, du kan behöva fylla på mer under tillagningen. Låt burken koka cirka två timmar.
  2. Ta kastrullen från värmen. Öppna burken, tillsätt salt och rör om.
  3. Poppa popcornen. Ta bort eventuella opoppade kärnor och häll resten i en stor bunke.
  4. Sätt ugnen på 125°. Häll kolasmeten över popcornen och vänd försiktigt runt med hjälp av två matskedar.
  5. Sprid ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Rör om efter halva tiden.
  6. Låt svalna och bryt i bitar.

Tips från kocken

"Salt kola och knapriga popcorn är en oemotståndlig kombination."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.