Annons

Karamelliserade hasselnötter

1h
0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 23 november, 2012 Tidning baka
Karamelliserade hasselnötter

Ingredienser

0.25 dl
Vatten
0.75 dl
Socker
250 g
hasselnötter (rostade och skalade)
80 g
Mörk choklad
   
kakao att sikta över

Tillagning

1h
  1. Koka upp vatten och socker • Tillsätt hasselnötterna och fortsätt värma under omrörning • efter ett tag kristalliserar sig sockret runt hasselnötterna, och det är precis som det ska • Fortsätt bara att röra tills sockret har smält igen och blivit gyllenbrunt • Sänk temperaturen mot slutet, annars bränns de lätt
  2. Häll ut nötterna på en värmetålig bänk och separera dem från varandra • Använd gafflar, eftersom de är väldigt varma • Låt nötterna svalna helt medan du smälter chokladen • Häll nötterna i chokladen och blanda • Bygg små pyramider med fyra nötter i varje • När chokladen har stelnat är det snyggt att sikta kakao över pyramiderna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.