Annons

Kantarellspett med citronverbenasmör

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Fredrik Eriksson
Av Fredrik Eriksson Kategori Smårätter 30 januari, 2013 Tidning mat & vänner
Kantarellspett med citronverbenasmör

Ingredienser

800 g
kantareller
   
Olivolja
   
Salt
   
trägrillspett - blötlagda

Citronverbenasmör

125 g
Smör
2 msk
citronverbena - finskuren
0.5 dl
citronolja
1 st
citron - skalet
   
salt och svartpeppar

Till servering

   
finskuren persilja och citronverbena

Tillagning

  1. Trä upp kantarellerna på blötlagda spett. Ringla över olivolja, salta. Låt ligga och marinera i 30 minuter.
  2. Citronverbenasmör: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Grilla kantarellspetten 4–6 minuter. Servera direkt med citronverbenasmöret. Strö över finskuren persilja och citronverbena.

Tips från kocken

Bild för Fredrik Eriksson

"Vinförslag: 99049 Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.