Annons

Kantarellrisotto med rostade äpplen och hasselnötter

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Karin Högberg Kategori Smårätter 28 juni, 2013 Läsarrecept
Kantarellrisotto med rostade äpplen och hasselnötter

Ingredienser

400 g
risottoris
2 st
schalottenlökar
1 st
vitlöksklyfta
4 dl
kantareller
1.5 dl
hönsbuljong
2 dl
vitt vin
3 dl
parmesanost - riven
1 dl
hasselnötter
2 st
Äpplen
0.5 st
zucchini
30 g
Smör
0.5 kruka
timjan
   
salt och peppar
   
smör och olivolja till stekning och rostning

Tillagning

  1. Hetta upp olivolja i en stor kastrull, finhacka schalottenlöken och vitlöken och fräs dem i olivoljan tills de mjuknat, Tillsätt riset och rör om, tillsätt därefter vinet. Sänk värmen och rör ner buljongen i omgångar tills den kokat in i riset.
  2. Koka riset tills de mjuknat men fortfarande har en liten kärna. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva äpplena tunt, gör likadant med zucchinin. Lägg äpple och zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringa över lite olivolja.
  3. Rosta i ugnen ca 12-14 min tills de fått fin färg. Ringla lite olivolja och lägg en klick smör i en stekpanna, stek svampen tills den fått färg, salta och peppra. Låt därefter en torr stekpanna hettas upp och lägg därefter i hasselnötterna och rosta dem tills de får fin färg.
  4. Hacka dem därefter grovt. Rör ner smör och parmesan i riset och tillsätt därefter svampen och zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett par skivor äpple på varje portion och strö över hackade hasselnötskärnor. Avsluta med ett par timjankvistar.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.