Annons

Kanderade äpplen

20min
0
5
8 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 10 oktober, 2012 Tidning elle mat & vin
Kanderade äpplen

Ingredienser

Kanderade äpplen

8 st
Ingrid Marie-äpplen - eller annan liten röd äppelsort
4.5 dl
strösocker
2 dl
Vatten
1 msk
flytande glukos
   
röd karamellfärg - några droppar
8 st
grillpinnar

Garnering

   
två meter smala svarta sidenband till rosetter
   
krossade lakritskarameller

Tillagning

20min
  1. Måla pinnarna i god tid innan du börjar med äpplena. Tvätta och torka äpplena, stick ner grillpinnarna så att de sitter ordentligt fast och placera dem på en bricka med bakplåtspapper.
  2. Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig och ta bort eventuellt skum med en slev. Häll i glukos och karamellfärg och koka vidare i cirka 20 minuter. Om sockret kokar för kort tid blir ytan på äpplena seg i stället för knäckig. Ta av kastrullen men låt plattan vara på om du behöver värma på sockret lite under arbetets gång. Doppa och snurra ett äpple i taget och ös på med karamellkrosset direkt, sockret torkar snabbt.
  3. Knyt på små rosetter!

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.