Annons

Kanderade apelsinskivor i choklad

40min
0
4.5
30 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Godis 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Kanderade apelsinskivor i choklad

1 dl
Vatten
1.5 dl
Socker
3 st
stora apelsiner - väl tvättade och skivade
   
Mörk choklad
   
kokos eller annat att doppa i (valfritt

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 100°. Skiva apelsinerna tunt. Koka upp vatten och socker och lägg i apelsinskivorna när sockret löst sig. Koka på svag värme i cirka 30 minuter.
  2. Ta upp skivorna och låt dem rinna av. Vänd dem i strösocker och torka i ugn i 100° cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt eftertorka över natten. Ta ut när de känns torra och spröda.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa apelsinskivorna till hälften och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
  4. Vill du strö över exempelvis kokos, gör det innan chokladen hunnit stelna.

Tips från kocken

"Proffsigt vuxengodis där det lite beska i apelsinerna möter det söta i chokladen. Mums! Även vackert att hänga i granen, stansa då ett hål i apelsinskivorna innan du torkar dem."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.