Annons

Kaffetryffel

0
5
30 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 7 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

100 g
mörk choklad 70%
100 g
grädde (1 dl)
2 tsk
kaffe (frystorkat)
1 msk
Smör

Dekorering

50 g
mörk choklad 70%
   
krossade kaffebönor

Tillagning

  1. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och tillsätt kaffet. Rör ner smöret. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills chokladen smält. Häll ut tryffeln i en fyrkantig form klädd med plastfolie och ställ kallt i 1 timme.
  2. Dekorering: Smält chokladen och ringla den över tryffeln. Dekorera med krossade kaffebönor.
  3. Montering: Ställ kallt, gärna över natten. Skär upp tryffeln i bitar. Förvara kallt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.