Annons

Julköttbullar

30min
0
3.3
30 Stycken
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 16 november, 2012
Julköttbullar från Julboken

Ingredienser

Köttbullar

400 g
blandfärs
1 msk
ströbröd
3 msk
Mjölk
0.5 st
gul lök
2 st
ansjovisfiléer
2 tsk
senap - svensk
2 tsk
sirap - ljus
1 st
Ägg
   
salt och peppar
   
Smör

Tillagning

30min
  1. Lägg ströbrödet i en bunke och blanda med mjölken. Finhacka lök och ansjovis; fräs det mjukt tillsammans med en liten klick smör i en kastrull på medelvärme.
  2. Lägg ner fräset i bunken tillsammans med senap, ägg, sirap och färs. Blanda ihop alltsammans och smaka av med salt och peppar. Värm en stekpanna till medelvärme. rulla fina köttbullar och bryn dem i smör till fin färg.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Pröva att dricka en god röd bourgogne till köttbullar och rödkål, grymt gott."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.