Annons

Juliga fruktsallad

25min
0
1
4 Portioner
Av Sanna Fyring Li... Kategori Smårätter 17 januari, 2013 Tidning matmagasinet

Ingredienser

1 dl
strösocker
2 dl
Vatten
1 st
kanelstång
1 st
stjärnanis
3 st
nejlikor
0.5 tsk
Kardemummakärnor
2 st
apelsiner
2 st
juläpplen
8 st
dadlar
4 st
fikon
0.5 dl
skalade hasselnötter
4 dl
kvistar mynta

Tillagning

25min
  1. Häll socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp. Låt koka 1 minut. Låt svalna helt. Sila av kryddorna.
  2. Skala apelsinerna och skär i klyftor. Skär äpplena i bitar. Dela och kärna ur dadlarna. Skär fikonen i klyftor.
  3. Lägg upp frukten i skålar och häll över sockerlagen. Dekorera med nötter och mynta.

Tips från kocken

"En fruktsallad med ordentligt med julsmak. Lagen kan kokas i god tid men fruktsalladen gör man bäst klar samma dag den ska serveras."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.